Over Rens

Als kind was ik al dol op fotografie. Met de oude camera van mijn vader en later met mijn eerste zelfgekochte Canon schoot ik er op los. Dat enthousiasme is altijd gebleven en in 2007 is mijn hobby mijn werk geworden.  

De eerste lessen cameratechniek van mijn vader werden op latere leeftijd aangevuld met vele cursussen en workshops. Fotografie draait om techniek en om zien. Cameratechniek kan iedereen leren, maar met een oog voor fotografie moet je geboren worden. Dat oog kun je hooguit nog wat verder trainen, zoals met de lessen kunstgeschiedenis en –beschouwing, waar ik nog steeds profijt van heb.

Ik werk voor particulieren, bedrijven en overheden, maar ik reserveer ook een deel van mijn tijd voor het maken van vrij werk. Met de juiste verhouding van opdrachten en vrij werk komen inspiratie en creativiteit namelijk het beste uit de pixels.

Panoramafotografie is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden en dankzij mijn uitzonderlijk grote panorama's wordt mijn werk steeds vaker gebruikt als wandbekleding. Wanden van 80 of 100 meter breed kunnen daardoor met één enkele afbeelding bekleed worden.  

Hoewel ik jarenlang analoog gefotografeerd heb, werk ik nu uitsluitend digitaal. De voordelen van digitaal zijn enorm. Geen gedoe met rolletjes, met chemicaliën, of enveloppen om foto’s te versturen.

Ik nodig je graag uit om op deze site, of op Panoramawinkel.nl rond te kijken en stel het op prijs als je me laat weten wat je ervan vindt.

Vriendelijke groet,

Rens Janssens

Rens_Janssens.jpg